Cum să încurajezi clienții să lase recenzii.
Internetul este o sursă uimitoare de informații. Datorită “unchiului” Google, orice persoana poate găsi cu ușurință un salon de înfrumusețare care să corespundă așteptărilor referitoare la locație, prețuri sau gamă de servicii.
Cu toate acestea, există un anumit tip de informație în adâncurile World Wide Web, care ar putea afecta decizia finală a unui potențial client mai mult decât orice – recenziile.
Desigur, recomandările personale nu pot fi subestimate, deoarece tindem să avem încredere în părerile cunoscuților. Dar chiar și asa, majoritatea oamenilor caută direct pe internet ce au nevoie și iau recomandările găsite în serios.
Prin urmare, este foarte important să acorzi atenție recenziilor online ale salonului tău. Din păcate, clienții tind să fie mult mai vocali atunci când vine vorba de lucruri care nu le-au plăcut decât lucrurile care le-au apreciat. Există vreo modalitate de a încuraja în mod politicos clienții mulțumiți să își împărtășească experiența extraordinară online?
Discută cu echipa.
Poate suna foarte evident, dar înainte de a-ți convinge clienții, trebuie să-ți convingi personalul. La urma urmei, ei au cel mai mult contact cu clienții – și de multe ori relații bune cu ei, de asemenea. Motivează angajații să încurajeze clienții să își lase părerea online. Găsește moduri în care să răsplătești membrii echipei care au cel mai mult succes. Cu aceasta ocazie, poți și să implementezi un program de premiere a “angajatului lunii”. Citește mai mult despre alegerea angajatului lunii, aici.
Sfat: stocarea unor astfel de informații specifice este dificil de urmărit – ia în considerare implementarea unui software de management pentru a te ajuta să gestionezi rapid și ușor aceste date.
Răsplătește opiniile constructive
Stai departe de ideea de a oferi beneficii materiale pentru atragerea de recenzii pozitive. Astfel de recenzii nu sunt credibile și, în plus, dacă ești “descoperit” poate să-ți strice iremediabil imaginea.
Există, totuși, vreo modalitate de a folosi această tehnică și într-un mod cinstit?
Cu sigurantă!
Asigură-te că recompensezi și opiniile constructive, nu doar pe cele de lauda. Anunță-i pe clienți prin website, social media sau în persoana că dorinta ta este să-ți îmbunătățești serviciile, de aceea, dacă își spun părerea sinceră într-un mod constructiv, atunci vor avea parte de o recompensă.
Desigur, recenzia poate fi în întregime pozitivă și cinstită în același timp, dar asigură-te că subliniezi comentariile care spun mai mult decât câteva cuvinte generice pozitive.
Există o mare diferență între „Maria este cea mai bună când vine vorba de amestecarea vopselelor. Ea știe întotdeauna ce culoare vreau să obțin și nuanțele de final sunt întotdeauna perfect echilibrate. Ador confortul general al salonului ” și ” Acest salon este cel mai bun, iubesc totul „.
Poți spune „mulțumesc” autorilor unor astfel de comentarii constructive cu reduceri la tratamentul următor, un serviciu suplimentar gratuit în timpul următoarei vizite sau o pungă de mostre.
Aceste recenzii sunt disponibile pe pagina ta de rezervare Versum, pentru a putea fi văzute de toată lumea, dar asigură-te că le distribui și pe conturile de socializare sau website.
Cu ajutorul unui instrument pentru gestionarea salonului, precum Versum, poți adăuga o notiță în jurnalul clientului care a lăsat o recenzie foarte bună și poți tine cont de ce tipuri de tratament sau care dintre membri echipei provoacă cele mai favorabile recenzii.
Încurajează-ți clienții să facă un selfie
Un selfie, face cât o mie de cuvinte! Rezultatele atractive vizual pot ajunge la audiențe mai mari și sunt foarte sugestive.
Cu cât munca pe care ai făcut-o este cu adevărat grozavă, cu atât mai mulți potențiali clienți activi în cadrul platformelor de socializare vor fi încurajați să vină să vă încerce serviciile.
În plus, le poți spune clienților că le vei posta selfie-urile și pe canalele de socializare ale salonului dacă le pun un anumit hashtag sau adaugă un tag la locație.
Este ceea ce numesc Americanii – o situație “win-win”.
Sfat: Poți chiar să iei în considerare implementarea unei “stații pentru selfie” la salon. O să vezi că generațiile mai tinere se vor îngrămădii să facă un selfie cu lumina perfectă la terminarea tratamentului, când arată cel mai bine.
Trimite un mesaj ziua următoare.
Adevărul este ca mulți clienți, deși foarte impresionați de calitatea serviciilor, uită rapid să lase o recenzie. Este de înțeles, până la urmă, au multe lucruri personale la care să se gândească după ce au părăsit salonul. De aceea este crucial să le trimiți un SMS de re-amintire.
Bineînțeles, să faci asta manual după fiecare vizită este exclus. Ocupă foarte mult timp și pot apărea nenumărate erori.
Un software de administrare cu adevărat bun, poate să ajute și cu acest aspect. De exemplu, prin Versum poți trimite mesaje și email-uri nelimitate oricărui client care a călcat pragul salonului.
Într-un mesaj scurt, poți să explici atât că le apreciezi opinia cât și că îi așteaptă o recompensă dacă o împărtășesc.
Setezi acest mesaj să se trimită automat după fiecare vizită, la intervalul dorit, și observi cum încep să curgă recenziile.
Amintește-ți mereu să mulțumești clienților, atât pentru recenziile pozitive, cât și pentru cele negative.
Nici măcar să nu te gândești la ștergerea opiniilor negative, deoarece acest lucru ar putea să se întoarcă împotriva ta. În schimb, exprimă-ți întotdeauna preocuparea pentru fiecare dintre aceste recenzii, cere-le clienților dezamăgiți mai multe detalii și oferă compensații, de exemplu, sub formă de reducere.
Fiind politicos, calm și empatic poți transforma un client nemulțumit într-unul loial. Amintește-ți să le notezi preferințele în Versum pentru a evita repetarea greșelilor data viitoare.
Cu toate acestea, dacă o recenzie conține cuvinte ofensive sau te atacă personal, este în totalitate dreptul tău să o moderezi. Onestitatea este un lucru bun, dar hărțuirea nu este.
Păstrează un nivel ridicat al serviciilor, nu ezită să le ceri clienților părerea și folosește Versum pentru a le amintii să lase o recenzie.